מהנדס חשמל יכול להיות בעל דרגות רישוי שונות. בין היתר, דרגת הרישוי קובעת לא רק איזו הסמכה מהנדס החשמל עבר – אלא גם איזה שירותים מותר לו להציע. ככל שדרגת ההסמכה של מהנדס חשמל גבוהה יותר, כך ניתן להזמין ממנו שירותים מורכבים ומסובכים יותר. בנוסף, צריך לדעת מראש מה רמת ההסמכה של כל מהנדס חשמל משום שזו הדרך היחידה להתאים את השירות לצרכים של קהל היעד.
מהנדס חשמל סוג 3 למשל הוא בעל דרגת הרישוי הגבוהה ביותר עבור בדיקות חשמל. כפועל יוצא מכך, זה איש המקצוע שאותו מזמינים אם רוצים לבצע חקר של כשלים ולאתר תקלות. כמו כן, ניתן לפנות אל מהנדס חשמל סוג 3 כדי לבדוק רציפות הארקה והתנגדות הארקה. במקרים אחרים, יש צורך להתייעץ עם מהנדס חשמל לגבי התנגדות בידוד המתקן, תקינות לוח החשמל וכן הלאה.
כך יודעים שמדובר על מהנדס חשמל מקצועי
לקוחות צריכים לדעת איזה מהנדס חשמל לבחור על פי רמת המקצועיות שלו. מצד שני, רק מעטים יודעים לברר מראש מה רמת המקצועיות של מהנדס כזה או אחר. בנוסף, השימוש במערכת החשמל הוא אמנם יום יומי, אך לרוב אנו לא נותנים את הדעת על שאלות כגון מה משפיע על התקינות של מתקן החשמל, מה אפשר לעשות על מנת להגדיל חיבורי חשמל ואיך מונעים את התקלות הנפוצות שמאפיינות את התחום.
החדשות הטובות הן שכיום ניתן לדעת מראש שמדובר על מהנדס חשמל מקצועי, דרך התייעצות עם לקוחות קודמים שלו. אם לא מכירים אישית מישהו שיכול להמליץ עליו, אפשר ליצור קשר עם 2-3 מהנדסים ולבקש מהם למסור פרטים על לקוחות שמוכנים לתת חוות דעת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה